Deze site gebruikt cookies om de site handiger te maken en te leren hoe bezoekers de site gebruiken. Dit laatste gebeurt met geanonimiseerde data. Door op de knop 'Ja ik ga akkoord' te klikken of door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Ja, ik ga akkoord

Over de film

Het campagnefilmpje is opgenomen op boerderij It Deel in Readtsjerk. Hoofdrolspelers zijn Emiel Stoffers en poes Gurbe.

Amar van Dijk is met zijn crew van HomageFilm verantwoordelijk voor het camerawerk en editing. Concept en productie van de campagne Poes in de mand: Custard on & offline communicatie en communicatiebureau Paul H. Loonstra. Uiteraard is de gitaarmuziek gecomponeerd door Emiel Stoffers zelf. De foto’s zijn van Binne-Louw Katsma.

De hoofdrolspelers

Hoofdrolspelers van het campagnefilmpje zijn Emiel Stoffers en poes Gurbe. Emiel is zanger van de populaire band De Hûnekop, die arbeidersrock of rouwdouwersmuziek maakt. Daarnaast is hij bekend van de Omrop Fryslân-serie ‘Buorkje foar begjinners’, waarin hij op tien verschillende boerderijen werkt. Gurbe wordt gespeeld door de ervaren acteurkater Abatutu uit Amsterdam van dierencastingbureau Catvertise. Abatutu speelt in reclamespotjes en ook in speelfilms. Zo schitterde hij in De Wilde Stad. De poes is winnaar van de eerste Nederlandse oeuvreprijs voor een dier in een film. Abatutu was onder andere te gast bij Jinek en de TV-show.

Making of

Een filmploeg heeft veel tijd, energie en creativiteit gestoken in het filmpje van nog geen twee minuten. Hieronder enkele beelden van the making of … ‘Kuikens in het land, poes in de mand.’


Bekijk de foto's van making of
'poes in de mand' 2020

Bekijk hier meer filmpjes van Emiel Stoffers
Gurbe de poes en Pykje het kuiken.